Blagojevići prvi prevoznici u Zvorniku

Uncategorized

Blagojevići prvi prevoznici u Zvorniku

Vrijeme određivali po autobusima

U vrijeme kada svako u Zvorniku muku muči sa parking prostorom i razmišlja gdje da ostavi svoje vozilo, gotovo niko ne razmišlja, a malo je i onih koji znaju, kada su prva vozila stigla u grad na obali Drine. Prema podacima, prvi automobil stigao je u Zvornik 1924. godine, a njegovi vlasnici su bili braća Drago i Branko Blagojević, koji su kasnije imali svoje autobuse i pokrenuli prve linije za prevoz robe i putnika.

Prva pumpa u vlasništvu Blagojevića

Prije njih redovni saobraćaj od Zvornika do Srebrenice, Vlasenice, Tuzle i Bijeljine odvijao se zaprežnim vozilima. Braća Blagojevići, su u okviru svog autoprevoznog preduzeća „Risto Blagojević“, što je ime njihovog oca, imali i svoju radionicu, a bili su i vlasnici prve benzinske pumpe u Zvorniku.

Istoričar, Zoran Ivanović, navodi da su braća Blagojevići prvi vlasnici automobila i autobusa, a da postoje pisani podaci da je prvi automobil kroz Zvornik prošao davne 1908. godine.

– Blagojevići su saobraćali do Srebrenice, Ljubovije, Bratunca, Tuzle, Bijeljine i Vlasenice. Svi polasci su bili u isto vrijeme, odnosno, u 14:00 časova. Njihovi autobusi su uvijek stizali na svoje odredište na vrijeme, pa su ljudi u mjestima kroz koja su prolazili po njima određivali doba dana i navijali satove. Slikar, Ljubo Popović, navodi da je 1936. godine, kada je bio pretplatnik na „Politikin zabavnik“, vozač Blagojevićevih autobusa novine izbacivao kroz prozor bez zaustavljanja da slučajno ne bi zaksnio i time oštetio potencijalne putnike – kaže Ivanović.

Prva autobuska stanica u Zvorniku je bila ispred stare pošte, na mjestu današnje zgrade „Uglovnice“, a prva benzinska pumpa nalazila se na današnjem platou ispred „Zmajevca“.

Pravili svoje karoserije i popravljali vozila

– Zanimljivo je da su Blagojevići u okviru svog preduzeća napravili i prvu automehaničarsku radionicu gdje su sami radili autokaroserije i vršili popravke. Prvi autobusi imali su po šest, a kasnije deset do šesnaest sjedišta – kaže Ivanović.