Donacija za opremanje svlačionice u osnovnoj školi

SREBRENICA

Donacija za opremanje svlačionice u osnovnoj školi

 

Komponija „Gross“, koja upravlja Rudnikom olova i cinka Sase kod Srebrenice donirala je neophodnu opremu za opremanje svlačionice fiskulturne sala Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bratunca.

Kompanija „Gross“ već godinama kroz razne programe podržava obrazovne ustanove u Srebrenici i Bratuncu.

Kako je saopšteno, u sklopu projekta pomoći lokalnoj zajednici i razvoju sporta, kulture i obrazovanja na području lokalnih samouprava Srebrenica i Bratunac, privredno društvo „Gross“ d.o.o. Gradiška, PJ Srebrenica doniralo je Javnoj ustanovi Osnovna škola „Branko Radičević“ Bratunac zidne vješalice za opremanje svlačionice u sklopu fiskulturne sale.

 – Svjesni značaja fizičkog vaspitanja za pravilan fizički razvoj, unapređenje i očuvanje zdravlja djece, odlučili smo se za ovaj korak i kroz donaciju oprema za svlačionicu i fiskulturnu salu, željeli smo da poboljšamo i unaprijedimo uslove za rad u fiskulturnoj sali, u kojoj učenici ove vaspitno-obrazovne ustanove svakodnevno imaju časove iz fizičkog vaspitanja – saopšteno je iz kompanije „Gross“.

Ova kompanije svake godine izdvoji značajna sredstva za podršku obrazovanju, a kako saznajemo iz Srednjoškolskog centra Srebrenica, kompanija je od farmaceutske sekcije, Tima „Parfemdžije“, povodom nastupajuće Dana žena, 8. mart, poručila izradu orginalnih parfema koje je ova sekcija kreirala, a u čemu je ostvarila velike uspjehe.

Kompanija je povodom Dana žena poručila 100 parfema, a pored kupovine, nabavili su ambalažu za pakovanje ovih mirisa koje proizvode srednjoškolci čime su želji podržati i preduzetničke ideje.

(Izvor: esrebrenica.ba)