Pripreme za obilježavanje stogodišnjice od osnivanja srednje škole u Zvorniku

MA Izdvojena ZVORNIK

Pripreme za obilježavanje stogodišnjice od osnivanja srednje škole u Zvorniku

 

U zvorničkoj Gradskoj upravi održan je sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje stogodišnjice od osnivanja prve srednje škole u ovom gradu. Kako je istaknuto na sastanku, prva srednja škola u Zvorniku je bila Građanska škola trgovinskog smjera, a osnovana je 1920. godine.

Direktorica JU SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić kaže da je predviđeno da jubilej bude obilježen sedmodnevnim aktivnostima, uz prigodnu akademiju i monografiju o dosadašnjem srednjoškolskom obrazovanju u Zvorniku.

 – Izuzetna nam je čast što smo u prilici da obilježimo stogodišnjicu od osnivanja prve srednje škole u Zvorniku. Formirali smo organizacioni odbora na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem te ljudima iz škole i drugih oblasti koji će zajedno raditi na organizaciji obilježavanja ovog važnog događaja. Poslaćemo poziv svim našim učenicima i profesorima kako bi sakupili što više podataka, imamo informacije da ćemo pronaći dosta podataka i u Arhivu Republike Srpske, a tu su i ljetopisi škole sa fotografijama – rekla je Pisić i dodala da je prvobitni plan da se manifestacija organizuje u septembru, ali će na narednim sastancima biti određeno tačno vrijeme obilježavanja stogodišnjice srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku. 

Član OO manifestacije i profesor u SŠC „Petar Kočić“ Stanislav Tomić kaže da je veoma važno da se uradi monografija škole.

– Predstoji nam ozbiljan istraživački rad u arhivu, prikupljanje podataka kroz kontakte sa bivšim učenicima i profesorima te uređivački dio. Cilj nam je da dobijemo luksuzno i reprezentativno izdanje koje će biti na čast ne samo našoj školi nego i gradu – istakao je Tomić.

(infobirac.net)

GRAD ZVORNIК

Odbor za pripremu manifestacije povodom obilježavanja stogodišnjice od osnivanja Građanske škole trgovinskog smjera u Zvorniku

POZIV

za dostavljanje informacija značajnih za monografiju o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku

Povodom izrade monografije o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku, u okviru obilježavanja ovog značajnog jubileja, pozivamo sve građane koji žive u Zvorniku i širom svijeta da nam dostave podatke koji bi mogli biti od značaja za spomenutu monografiju.

Budući da je današnji Srednjoškolski centar „Petar Кočić“ Zvornik nastao razvojem prve Građanske škole u Zvorniku i kao takav baštini tu tradiciju, potrebni su nam podaci prije svega o uspješnim učenicima i radnicima ove škole od 1920. godine do danas, ali i ostale informacije i materijali koji bi se mogli uvrstitu u publikaciju.

Кao smjernice prilikom slanja podataka može vam poslužiti kratak upitnik:

  1. Кoju srednju školu ste pohađali i u kom vremenskom periodu?
  2. Кo je sve iz Vaše generacije postao uspješan i u kojoj oblasti?
  3. Znate li nekog od svojih prijatelja, komšija, rodbine ili predaka da je bio učenik gimnazije ili stručnih škola koje obuhvata Srednjoškolski centar u Zvorniku, a da je postigao značajan uspjeh u svom kasnijem radu?
  4. Кoji profesori su Vam predavali u srednjoj školi i koje predmete?
  5. Sjećate li se nekih zanimljivosti ili anegdota iz srednjoškolskih dana?

Navedene podatke možete nam dostavi lično u prostorijama škole ili poslati poštom na adresu:

Vuka Кaradžića 77, 75400 Zvornik

ili elektronskim putem na:

ssc100zvornik@gmail.com

Unaprijed zahvalni,

Organizacioni odbor