Stiglo novo vozilo za vatrogasce

BRATUNAC

Stiglo novo vozilo za vatrogasce

Vatrogasni savez Republike Srpske i opština Bratunac zajednički su finansirali nabavku novog savremenog vozila vrijednosti oko 350.000 maraka, koje je danas isporučeno bratunačkoj vatrogasnoj jednici. Кomandir ove jedinice Ljupko Ilić izjavio je da se radi o vatrogasnom vozilu najnovije generacije, koje će doprinijeti bezbjednosti grada te kvalitetnijem radu i efikasnijem djelovanju u slučaju požara.

 – Dobili smo novo savremeno vozilo za gašenje požara u stambenim objektima kapaciteta 2.500 litara vode i 250 litara pjenila. Vozilo ima uređaj koji se koristi u slučaju saobraćajnih nesreća i uređaj za pravljenje pjenila – rekao je Ilić najavljujući da će bratunački vatrogasci biti obučeni za upravljanje i korištenje novog vozila.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović naveo je da je za nabavku vozila Vatrogasni savez RS izdvojio 250.000 КM, a opština 100.000 КM.

 – Ovo vozilo će mnogo značiti našoj vatrogasnoj jedinici, koja pokriva veliko područje. Planiramo da nabavimo i vozilo za gašenje požara na višim spratovima stambenih zgrada, a sa tim vozilom imaćemo jednu od najsavremenijih vatrogasnih jedinica na regiji – istakao je Mlađenović.

On je podsjetio da je bratunačkoj opštini nedavno isporučena najsavremenija kombinovana mašina tipa „Skip ICB“ sa kompletnom opremom vrijednosti oko 600.000 КM.

(Izvor: opstinabratunac.org)