Asfaltiranje seoskih puteva kroz ulaganja lokalne uprave i ministarstva

VLASENICA

Asfaltiranje seoskih puteva kroz ulaganja lokalne uprave i ministarstva

Projekat povezivanja sela na području opštine Vlasenica sa magistralnim putem M 19 i gradskim jezgrom započet je prije dvije godine, a radovi su nastavljeni asfaltiranjem dionice puta Baćino Brdo – Donji Zalukovik.

 – Želimo da ojačamo svako selo, stvaramo uslove za bolji život, stvaramo budućnost – rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, dodajući da se asfaltiranjem dionica u ruralnom području rješavaju najkritičnije saobraćajne tačke, koje su predstavljale ogromne probleme mještanima, naročito u zimskom periodu.

Pomenuta dionica povezuje mjesne zajednice Gradina, Donji Zalukovik, Bakići sa gradom, te će modernizacija ovog, donedavno makadamskog puta, u velikoj mjeri olakšati život 800 stanovnika ovog područja čija egzistencija se pretežno zasniva na poljoprivrednoj proizvodnji.

Stanovnici ovog područja kažu da je za njih asfaltiranje puta od neizmjernog značaja, jer podržava ostanak ljudi na ovim prostorima.

Izvođač radova je preduzeće „Zvornikputevi“ a.d. Zvornik, a radove je omogućila opština Vlasenica uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(Izvor: opstinavlasenica.org)