U petom kolu Premijer lige za rukometaše Izviđač slavio u Zvorniku – Poraz Drine u najkvalitetnijem izdanju do sada

OSTALI SPORTOVI

U petom kolu Premijer lige za rukometaše Izviđač slavio u Zvorniku

Poraz Drine u najkvalitetnijem izdanju do sada

U najkvalitetnijoj i najdramatičnijoj utakmici do sada u Premijer ligi, Drina je poražena od ekipe Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 25:24. Drina je bila, u većem dijelu utakmice, bolji protivnik, imala vođstvo, ali je na kraju poražena minimalnim rezultatom. Na ovoj utakmici viđeno je sve što rukomet čini uzbudljivim – brzih akcija na obje strane, efektnih golova, odbrana golmama, dosta sedmeraca, ali je najviše bilo grešaka sudijskog para Saše Bijeljića i Miroslava Tovilovića iz Doboja, što je iritiralo igrače i trenere obje ekipe.

Počelo je vođstvom Drine preko Aleksandra Mitrovića, ali su gosti preokrenuli rezultat preko Delića i Maretića. Do 15. minuta  igralo se gol za gol, da bi Drina načinila seriju od 7:0 i povela sa 13:7.U tom dijelu igre isticali su se Eldin Hajdarević koji je u seriji postigao četiri gola. Do kraja su se gosti trgli i postigli šest golova, pa je konačan rezultat prvog poluvremena bio 14:13 za domaće rukometaše.

U drugom poluvremenu viđena je velika borba za svaki gol. Drina je održavala vođstvo do 41. minuta kada je bilo 18:17. Gosti su ubrzo izjednačili i poveli sa 21:20. Kod rezultata 23:22 za goste Hajdarević je promašio sedmerac pa gosti preko Delića stižu do 24:22. Nada za domaće se ukazala na minut I 30 sekundi do kraja kada je Hrustić smanjio na 23:24. Do kraja po jedan gol na obje strane za konačnih 25:24 za Izviđač.

Domaći su imali velike primjedbe na sudije koje su na pet sekundi do kraja morale svirati sedmerac za Drinu zbog opstrukcije igre od strane odbrane gostiju, ali su one ostale nijeme i ubrzo odsvirale kraj.

Treba reći da se uz Hajdarevića, koji je postigao osam golova, od kojih pet iz sedmeraca, i Vukojičića u Drini istakao i golman Đerić koji je imao 10 odbrana, a jednom je zaustavio šut igrača gostiju sa sedam metara.

DRINA: Hrustić 3, Spasojević 2, Joković, Vukojičić 5, Marković 1, Vidaković 1, Stefanović, Čvorić, Ivanović 1, Popović, Mijatović, Cvijić 1, Mitrović 2, Hajdarević 8, Janković.

IZVIĐAČ: Grbavac, Mandić, Vukšić 2, Alilović 2, Kos, Ivanović 2, Jozinović, Bebek, Šoljić 1, Džono 3, Delić 8, Maretić 4, Miličević, Buntić 1, Mišetić 2.

D.Gajić