Đoković i Nadal razbesneli direktora turnira u Beču

OSTALI SPORTOVI

Đoković i Nadal razbesneli direktora turnira u Beču

 

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera sveta, našli su se na udaru kritika zbog igranja egzibicionog meča u toku sezone. Đoković i Nadal trebalo bi da odigraju egzibiciju 24. oktobra u Kazahstanu, kako bi sakupili novac u humanitarne svrhe.

Srbin i Španac zbog toga neće moći da učestvuju na ATP turnirima te sedmice, u pitanju su takmičenja u Bazelu i Beču (oba iz serije 500), što je zasmetalo i čelnicima.

Direktor turnira u Beču Edvin Vejndorfer kritikovao ih je zbog lošeg rasporeda.

“Ne mislim da je dobro što se egzibicija igra tokom ATP turnira. Igrači su članovi Asocijacije teniskih profesionalaca. Postoji period između sezone, posle Završnog turnira u Lononu i tada svako može da igra”, rekao je Vejndorfer.

Međutim, Novak i Rafa su dobili dozvolu predsednika ATP-a Krisa Kermoda i neće biti kažnjeni.

“Postoji dozvola direktora ATP-a Krisa Kermoda jer, prema pravilima, tokom ATP sezone ne smeju da se igraju egzibicije. Moramo to poštovati”, dodao je direktor turnira u Beču.

Konkretno, pravilo glasi da igrač ne sme da igra egzibicioni duel tokom bilo koje nedelje u kojoj se organizuju masters 1.000 turniri, turniri iz serije 500 i Završni turnir u Londonu.

Da nisu dobili dozvolu Kermoda, bili bi sankcionisani jer bi napravili “krupan prekršaj koji šteti integritetu tenisa”.

Događaj u Kazahstanu na kojem će učestvovati dodatno je interesantan jer, neučestvovanjem na nekom turniru niže kategorije, definitivno gubi prvo mesto na ATP listi. Njega će 4. novembra smeniti upravo Nadal.

(Izvor: rts.rs)