Holandski ambasador posjetio Bratunac

BRATUNAC

Holandski ambasador posjetio Bratunac

Ambasador Holandije u BiH Reinot Vos posjetio je Bratunac i sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem razgovarao o stanju u lokalnoj zajednici, njenim potrebama i mogućnostima dalje saradnje.

 – Holandija je u prethodnim godinama puno pomagala Bratuncu, odnosno realizaciji mnoštva različtih projekata u ovoj opštini, između ostalih i rekonstrukciji i proširenju Doma kulture u čije prostorije se privremeno preselila opštinska uprava do izgradnje nove administrativne zgrade – rekao je Vos.

On je ocijenio da je BiH u drugom stadijumu razvoja u odnosu na poslijeratni period i da će holandska pomoć biti drugačija u odnosu na te godine.

Vos je najavio da će holandski eksperti za razvoj poljoprivrede uskoro doći u Bratunac kako bi pružili stručnu pomoć u toj oblasti.

 – Razgovarali smo o stanju u opštini i međuljudskim odnosima. Zadovoljstvo je što nema međunacionalnih problema i što su se ljudi okrenili poslu i stvaranju bolje budućnosti – zaključio je holandski ambasador.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović je izjavio da je u prethodnih šesnaest godina Holandija posredstvom UNDP-a pružila veliku pomoć Bratuncu i da su zahvaljujući tome realizovani brojni infrastrukturni i drugi projekti što je doprinijelo razvoju ove lokalne zajednice i izgradnji povjerenja među stanovnicima različite etničke pripadnosti.

 – Cilj nam je da se nastavi saradnja sa holandskom ambasadom i da zajednički realizujemo određene projekte o kojima smo danas razgovarali –  istakao je Mlađenović.

(Izvor: opstinabratunac.org)