Prijem za osvajače bronzanih medalja u tekvondou

BORILAČKI SPORTOVI

Prijem za osvajače bronzanih medalja u tekvondou

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas Jovani Кrstić i Dariu Кostiću, članovima zvorničkog Tekvondo kluba „Srpski soko“ koji su osvojili bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu održanom u Plovdivu u Bugarskoj. 

Stevanović je na prijemu za Кrstićevu, Кostića i rukovodstvo kluba istakao da je Tekvondo klub „Srpski soko“ jedan od najuzornijih sportskih kolektiva u gradu, te da podrška Gradske uprave ovom sportskom klubu neće izostati ni ubuduće.

 – Ovaj klub ima našu bezrezervnu podršku i njihov trud i naša podrška daju sjajan rezultat, prije svega u odgajanju mladih ljudi i njihovom stasavanju da jednog dana budu uzorni članovi naše zajednice – rekao je Stevanović.

On je dodao da su njihovi sportski rezultati neupitni, sa svakog takmičenja se vraćaju sa medaljama i ja čestitam Jovani i Dariu na osvojena dva treća mjesta na svjetskom prvenstvu.

Predsjednik kluba Duško Кusmuk zahvalio se gradonačelniku na prijemu, kao i na podršci.

 – Naš podmladak, Jovana i Dario, koji su osvojili dvije značajne svjetske medalje ne bi to mogli postići, bez obzira na naše pripreme i naš trud, bez finansijske pomoći Gradske uprave. Radili smo cijelo ljeto, napravili smo značajan rezultat i nadam se da smo dostojno prezentovali kako naš grad, tako i Republiku Srpsku i BiH – rekao je Кusmuk.

Petnaestogodišnji Dario i godinu starija Jovana rekli su da je bilo je teško doći do ovakvih rezultata, da su se pripremali dugo i predano, te da su na takmičenju pobijedili u tri, od ukupno četiri borbe.

Postignuti rezultati su im podstrek da nastave i ubuduće vrijedno da treniraju i da osvajaju medalje.

(infobirac.net)