Sprečen ulazak Zvezde na KiM, odložena utakmica sa Trepčom

FUDBAL SVIJET

Sprečen ulazak Zvezde na KiM, odložena utakmica sa Trepčom

 

Utakmica izmežu Trepče i Crvene zvezde, koja je trebalo da bude odigrana u Žitkovcu na Kosovu i Metohiji, definitivno je odložena. Crveno-beli su se vratili za Beograd sa administrativnog prelaza Jarinje, a meč sa Trepčom pomeren je za četvrtak i verovatno će biti odigran u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Trepča je od 14 časova u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali je kosovska policija sprečila odigravanje duela, kao i ulazak ekspedicije crveno-belih na KiM.

Od jutra je postojala neizvesnost da li će utakmica biti odigrana, ali je negde oko 11 sati sportski direktor FK Trepča izjavio za RTS da je dobio potvrdu od policije o otkazivanju.

Policija je u saopštenju navela da je zahtev FK Trepča odbijen na osnovu naredbe glavne direkcije policije u Prištini.

Po dolasku na Jarinje generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da klub ima zabranu ulaska na Kosovo i, vrlo brzo nakon toga, autobus u kojem su se nalazili fudbaleri i stručnog štaba, zaputio se nazad ka Beogradu.

Terzić, koji je u džipu predvodio Zvezdinu ekspediciju, nije mogao da dobije odgovor na pitanje šta je razlog zabrane, već mu je rečeno da je to “Vlada Kosova”.

Na Jarinju su bile raspoređene jake policijske snage, zaustavljeni su i navijači koji su krenuli put Kosovske Mitrovice, a oni su pesmom bodrili svoje igrače.

Još nema zvanične potvrde o sledećem terminu utakmice, ali se pretpostavlja da je pomerena za četvrtak i da će biti odigrana u Staroj Pazovi.

(Izvor: rts.rs)