Goran Đurić izabran za zamjenika načelnika opštine Vlasenica

VLASENICA

Goran Đurić izabran za zamjenika načelnika opštine Vlasenica

 

Opština Vlasenica je dobila zamjenika načelnika, a ovu funkciju obavljaće Goran Đurić, dosadašnji direktor SŠC Milorad Vlačić u Vlasenici. Đurića je za ovu funkciju predložio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, a njegovo imenovanje, tajnim glasanjem je podržalo 11 odornika dok je 8 bilo protiv. Odbornik SDS Miloš Savić kaže da je imenovanje zamjenika načelnika, iako je kandidat pravi izbor, nepotreban trošak lokalnoj upravi.

 – Smatram da je Goran Đurić odgovorna i vrijedna osoba ali da je imenovanje zamjenika samo trošak u budžetu – naveo je Savić.

Načelnik opštine Miroslav Кraljević kaže da je razlog za izbor zamjenika načelnika povećan obim poslova u lokalnoj upravi.

Izabrani zamjenik načelnika Goran Đurić ističe da je nova pozicija za njega izazov.

 – Vjerujem da ću doprinijeti još boljem razvoju opštine kao što sam to radio i na mjestu direktora SŠC-a. Opravdaću povjerenje onih koji su podržali moj izbor – izjavio je Đurić.

Odbornici su juče na XXIV redovnoj sjdnici SO-e usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, a prema pokazateljima opština je u navedenom periodu zabilježila budžetski deficit od 104.465 КM.

Na sjednici su uvojene i informacije o rezultatima vaspitno-obrazovnog rada OŠ Vuk Кaradžić i SŠC Milorad Vlačić , za školsku 2018/2019. godinu.

(Izvor: magic.ba)