Uspješno realizovan pohod na planinu Grkinju

MA Izdvojena ZVORNIK

Uspješno realizovan pohod na planinu Grkinju

 

Veliki broj zaljubljenika u planinarenje i prirodu uopšte učestvovao je u pohodu na planinu Grkinju čime je zvorničko Planinarsko–ekološko udruženje „Korak“ proslavilo godišnjicu osnivanja. Kako su ranije saopštili iz ovog Udruženja, pohod se organizovao sa namjerom da se ovaj kraj upozna i predstavi što većem broju planinara te da se svi ljubitelji prirode okupe na jednom mjestu, spoje lijepo i korisno, i uživaju u zdravom okruženju, šetnji i društvu.

Staza je dugačka 15 kilometara, vodi do vrha od 700 metara nadmorske visine, obiluje velikim brojem prelijepih vidikovaca, a obuhvata područje iznad Drinjače do Liješnja.

Planinarsko-ekološko udruženje Korak iz Zvornika osnovano je 2014. godine. Članovi se trude da kroz aktiviranje ljudskih resursa, a naročito mladih sa područja Zvornika, realizuju sve zadate ciljeve Udruženja. Zahvaljujući profesorici Nataši Mitrović, pored fotografija učesnika pohoda, dobili smo i nekoliko predivnih panoramskih fotografija koje možete pogledati u galeriji ispod teksta.

(infobirac.net)