Simboličnom predajom ključeva grada – U Zvorniku počelo obilježavanje „Dječije nedjelje“

ZVORNIK

Simboličnom predajom ključeva grada

U Zvorniku počelo obilježavanje „Dječije nedjelje“

 

Simboličnom predajom ključeva grada „malom“ gradonačelniku i polaganjem zakletve mališana iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ u zgradi Gradske uprave, u Zvorniku je zvanično počelo obilježavanje „Dječije nedjelje“. Ove godine ključ grada je pripao Damjanu Đuriću koji je prenio želje mališana, a to je na prvom mjestu izgradnja dvorišta pored novog vrtića u B-lokovima.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović kaže da je ovo jedna lijepa praksa kada se ključevi grada predaju mladim ljudima koji ih fasciniraju svojim porukama i izjavama.

 – Ukažu nam i na naše propuste i na tome smo im posebno zahvalni. U njihovim planovima je obezbjeđenje igrališta, a mi ćemo slijediti njihove planove i ispuniti obećanje „mladog“ gradonačelnika – rekao je Stevanović.

 

 

Vukomir Stanković, direktor vrtića, rekao je da Gradska uprava u potpunosti pomaže sve njihove projekte, od nabavke didktičkog materijala, igračaka, organizacije rada pripremnih odjeljenja kao i na predstojećem obezbjeđivanju prostora za dvorište. Ovom prilikom gradonačelniku, njegovom zamjeniku Bojanu Ivanoviću i šefu kabineta Dragani Milošević mališani su predali prigodne poklone u čijoj su izradi sami učestvovali.

 

Obilježavanje „Dječije nedjelje“ nastavljeno je umjetničkim programom ispred Kasine na temu dječijih prava i unapređenja razvoja dječije zaštite i društvenog položaja djece sa invaliditetom.

(infobirac.net)