Potpisan ugovor o saradnji između opštine Vlasenica i organizacije „Help“

VLASENICA

Potpisan ugovor o saradnji između opštine Vlasenica i organizacije „Help“

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević i predstavnik njemačke nevladine organizacije „Help“ Almin Adžović potpisali su ugovor o realizaciji projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti Zapadnog Balkana 2019-2020“, kojim je predviđena materijalna podrška za 20 korisnika sa područja ove opštine, ukupne vrijednosti 90.000 КM.

Кraljević je rekao da od tog iznosa 32.075 КM finansira opština, 13.500 КM korisnici, a ostatak organizacija „Help“.

 – Ovo je dobra prilika da ljudi koji su u biznisu, koji imaju neki mali biznis, ili oni koji još nisu počeli neki biznis, dođu do određenih sredstava za pokretanje ili jačanje poslovnih aktivnosti. Potrebno je da rade, a opština je tu da im, uz pomoć prijatelja, kao što je „Help“, to i omogući“ – izjavio je Кraljević.

Predstavnik organizacije „Help“ Almin Adžović rekao je da je realizacija projekta krenula početkom ove godine i da će trajati do kraja 2020.

On je objasnio da je projekat regionalnog karaktera i da je u njega uključeno više zemalja Zapadnog Balkana, a finansira ga Vlada SR Njemačke.

Adžović je precizirao da je u BiH planirana podrška za osam opština, odnosno 200 korisnika.

 – Sa današnjim potpisivanjem ugovora ovdje ćemo obezbijediti grantove od po 4.000 КM za 20 korisnika, kao jednu komponentnu projekta. Druga komponenta odnosi se na rješavanje nekog malog opštinskog projekta, za dobrobit cijele zajednice, a treća na eduakciju pet korisnika u projektu koji ćemo definisati u toku same implementacije – rekao je Adžović.

Za nekoliko dana „Help“ i opština Vlasenica počeće informativnu kampanju tokom koje će zainteresovani građani imati priliku da dobiju i formulare za kandidovanje u projektu.

Na skupu je rečeno da će „Help“ odabrati korisnike, pri čemu će samohrani roditelji, žene, osobe sa invaliditetom i tzv. ugrožene grupe biti posebno uzeti u obzir, zavisno od održivosti predložene poslovne ideje.

(Izvor: opstinavlasenica.org)