U Bratuncu grade 20 stanova za raseljene porodice

BRATUNAC

U Bratuncu grade 20 stanova za raseljene porodice

 

U stambenom bloku „Lamele“ u Bratuncu biće izgrađeno 20 stanova za trajno zbrinjavanje raseljenih porodica, koje su živjele u alternativnom smještaju na području ove opštine, potvrdio je načelnik opštine Nedeljko Mlađenović koji je prisustvovao zvaničnom početku radova koji bi trebalo da budu završeni do januara 2021.godine. Takođe je rekao da će izgradnja novog stambenog objekta koštati oko 1,4 miliona maraka.

 – Opština Bratunac, u saradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije Republike Srpske, provodi projekat gradnje stanova za lica koja se nalaze u alternativnim smještajima. Ove godine će biti trajno stambeno zbrinuto 87 porodica, kroz izgradnju kuća – izjavio je Mlađenović.

Dodao je da je opština Bratunac, u okviru projekta izgradnje 20 stanova, obezbijedila potrebnu infrastrukturu i tehničku dokumentaciju za novu zgradu socijalnog stanovanja.

Načelnik Mlađenović je istakao da je Vlada Republike Srpske, u saradnji sa opštinom, izgradila prethodnih godina više od 150 stanova za trajno zbrinjavanje boračkih kategorija i raseljenih lica.

On očekuje da će u naredne dvije godine biti stambeno zbrinute sve porodice koje su živjele u privremenom smještaju.

Izvođač radova Mladen Pepić  iz firme „Mićić“ iz Modriče, poručio je da se završetak izgradnje ovih stanova može očekivati prije predviđenog roka i da će se graditi reprezentativan objekat sa šest etaža koji će biti opremljen savremenim liftovima.

(Izvor: opstinabratunac.org)