Potpisan sporazum o zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekata

MILIĆI

Potpisan sporazum o zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekata

 

Predstavnici opštine Milići potpisali su Sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području ove opštine sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Projekti koji su obuhvaćeni ovim sporazumom su:

1. Lukić Polje – Gornje Vrsinje, nastavak asfaltne dionice u dužini od 1.500 m
2. Žutica – Bešići, asfaltiranje dionice u dužini 1.100 m
3. Talovića Luka – Gornji Talovići, asfaltiranje puta u dužini od 1.600 m i
4. Ulica u Novoj Kasabi 200 m,

U ovim projektima opšina Milići finansira 51 odsto sredstava, a ministarstvo 49 odsto, s tim da je maksimalni iznos sredstava Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za navedene projekte 220.000 KM. Krajnji rok za realizaciju projekata je septembar 2020.godine.

Sastanku su prisustvovali ministar Edin Ramić, načelnik opštine Momir Lazarević, zamjenik načelnika Marko Savić, predsjednik Skupštine opštine Branislav Novaković, potpredsjednik Skupštine opštine Halil Jašić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Slađana Todorović i odbornik u SO Murat Avdić.

Prema riječima ministra Edina Ramića, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je za četiri godine investiralo u opštinu Milići nešto više od 2.000.000 KM za infrastrukturne projekte.

(Izvor: opstinamilici.org)