Svečano obilježen Dan opštine Bratunac

BRATUNAC ZVORNIK

Svečano obilježen Dan opštine Bratunac

 

Povodom obilježavanja 25. septembra, Dana opštine Bratunac, juče je u bioskopskoj sali Doma kulture organizovana svečana sjednica skupštine na kojoj su uručena opštinska priznanja i nagrade  za doprinos razvoju i afirmaciji ove lokalne zajednice.

Čestitajući sugrađanima Dan opštine, načelnik  Nedeljko Mlađenović je rekao da je 25. septembar datum kada se 1927. godine prvi put pojavila registrovana opština Bratunac.

 – Povodom Dana opštine organizovali smo prijem za sve ugledne građane i privrednike zaslužne za razvoj Bratunca, kao i najuspješnije studente i mlade, koji su dali svoj doprinos u sferama društveno-političkog rada – rekao je Mlađenović koji je, navodeći da je nagrađeno više od 20 studenata, istakao da to potvrđuje da ova opština ima omladinu koja sa visokim prosjekom ocjena završava i najteže fakultete.

Dodao je da se redovno izdvajaju sredstva iz budžeta za školovanje djece i omladine i da opština već nekoliko godina stipendira oko 200 studenata. Mlađenović je rekao da je bratunačka opština, uz finansijsku podršku Vlade Republike Srpske i međunarodnih organizacija, realizovala brojne projekte koji su doprinijeli razvoju i stvaranju boljih uslova života i rada u ovoj lokalnoj zajednici.

(Izvor: opstinabratunac.org)