Bez dogovora oko tačke o smjeni predsjednika skupštine i zamjenika načelnika

BRATUNAC

Bez dogovora oko tačke o smjeni predsjednika skupštine i zamjenika načelnika

 

Na 21. sjednici Skupštine opštine Bratunac, koja je održana 23. septembra usvojena  je Odluka o dodjeli opštinskih priznanja i nagrada, koja se dodjeljuju povodom obilježavanja 25.septembra – Dana opštine Bratunac. Istovremeno, skupštinska većina nije prihvatila inicijativu da se dnevni red sjednice dopuni tačkom, koja se odnosi na razrješenje dužnosti predsjednika Skupštine opštine Ćazima Jusupovića, zamjenika načelnika opštine Saliha Dubičića i načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ševka Кarića.

Na sjednici je usvojen izvještaj o izvršenju budžeta opštine Bratunac za prvih šest mjeseci ove godine, dok izvještaj o radu D.O.O „Malina“ Bratunac za prošlu godinu, nije dobio potreban broj glasova odbornika.

Usvojene su i odluke o poništenju Odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje načelnika Odjeljenja za opštu upravu, te Odluke o imenovanju komisije za sprovođenje postupka po javnom konkursu za izbor i imenovanje načelnika tog odjeljenja.

Odbornici su na ovoj redovnoj sjednici usvojili Odluku o pristupanju izmjene i dopune Regulacionog plana naseljenog mjesta Bratunac, kao i Odluku o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi provođenja postupka eksproprijacije u svrhu uređenja  korita Кravičke rijeke radi zaštite od poplava.

Na ovoj sjednici usvojena je i Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Opštinske izborne komisije (OIК), te Odluka o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje javnog konkursa za izbor i imenovanje člana OIК. Za članove te komisije imenovani su Miodrag Lončarević, Boris Trninić i Fadila Muminović.

Skupština je donijela Odluku o prihvatanju prijedloga za kompenzaciju po osnovu duga nastalog po sporazumu o finansiranju projekata hitnih mjera oporavka od poplava.

(Izvor: opstinabratunac.org)