Odbojkašice Srbije pokorile Ankaru i odbranile titulu posle drame u pet setova

SPORT ZVORNIK

Odbojkašice Srbije pokorile Ankaru i odbranile titulu posle drame u pet setova

Novi izvanredan uspeh srpske odbojke, izabranice Zorana Terzića su pokorile Evropu! Srbija je u Ankari savladala Tursku rezultatom 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

Izabranice Zorana Tezića odbranile su titulu osvojenu prije dve godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, osvojivši ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na posljednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svjetskom šampionatu (2018).

Nove-stare šampionke poslije velike borbe i mnogo preokreta savladale su domaćina, koji je imao veliku podršku sa tribina.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Poslije izgubljenog prvog seta, aktuelne svjetske šampionke dobile su naredna dva, u četvrtom su izgubile prednost, ali su u taj-brejku još jednom pokazale zašto su trenutno najdominantnija odbojkaška selekcija.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabilježila jedan manje.

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mjesto pobijedile Poljsku sa 3:0.

infobirac.net