Dan bezbjednosti saobraćaja – kroz edukaciju i takmičenje đake uče o saobraćaju

VLASENICA

Dan bezbjednosti saobraćaja – kroz edukaciju i takmičenje đake uče o saobraćaju

 

Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Vlasenica je održao sjednicu na kojoj se govorilo o organizovanju predstojeće manifestacije Dan bezbjednosti saobraćaja, koja će u ovoj opštini biti održana 20. septembra 2019. godine na više lokacija.

U okviru manifestacije, kroz edukativno-zabavni program i takmičarski dio, najmlađi sugrađani, te učenici osnovne i srednje škole, učiće o saobraćajnoj bezbjednosti.

Cilj manifestacije je grad po mjeri građana, povećanje površina za kretanje pješaka i što veća upotreba alternativnih vidova prevoza mještana, kao što su bicikl, javni prevoz i pješačenje.

Miroslav Кraljević, načelnik opštine Vlasenica, rekao je da se manifestacija drugu godinu zaredom održava u ovoj lokalnoj zajednici, u okviru obilježavanja Dana opštine Vlasenica, 21. septembra. Кraljević je podsjetio da je uz pomoć Agencije za bezbjednost saobraćaja u prošloj godini izrađen glavni projekat saobraćajne signalizacije i da je u toku realizacija novih projekata unapređenja saobraćajne bezbjednosti, sa posebnim akcentom na zonu škola.

Organizator manifestacije je opština Vlasenica, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

(Izvor: opstinavlasenica.org)