Višković zatražio od zaposlenih u javnoj upravi informacije o diplomama

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Višković zatražio od zaposlenih u javnoj upravi informacije o diplomama

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je da svi zaposleni u javnoj uprave do danas u njegov kabinet dostave informacije ko je, kada i gdje studirao i stekao diplomu, saznaje portal Banjaluka.net.

– Otkako je preuzeo funkciju, premijer izuzetno cijeni rad, red, disciplinu, uvijek traži tačnu, preciznu informaciju i ne voli opširne, demagoške priče. Iz tog razloga odlučio je da stane u kraj pričama o diplomama što je u posljednje vrijeme postala tema za dnevnopolitičko mudrovanje – navodi isti izvor.

U tekstu se dodaje da se u institucijama Srpske uveliko priča o tome gdje je ko i kada diplomirao, ali razloga za brigu nemaju oni koji su zvanje i znanje sticali marljivo i vrijedno.

– Premijer je strog i odlučan da zavede red i prikupi informacije, a ukoliko se utvrde nepravilnosti postupiće se po važećim zakonskim procedurama i angažovati MUP i nadležno Tužilaštvo – dodaje se u tekstu.

Prema istom izvoru, premijer Višković ne teloriše neznanje i površnost, ali je pravedan i korektan, tako da oni koji nemaju „klikera u džepovima“, nemaju čega da se plaše.

Ovakva inicijativa, dodaje se u tekstu, ide u prilog svima koji stoje iza svojih zvanja, a rezultiraće time da svi oni koji su nelegalnim putem došli do diploma i zauzeli radna mjesta u javnim institucijama budu sankcionisani.

(Izvor: rtrs.tv)