Saopštenje iz „Alumine“: Postupati u isključivom interesu fabrike – podrška stačajnom upravniku i imenovanju novog predsjednika Upravnog odbora

MA Izdvojena ZVORNIK

U saopštenju koje smo dobili iz kompanije „Alumina“ stoji da širi menadžment podržava odluke stačajnog upravnika te u formi zahtjeva traže postupanje u isključivom interesu fabrike.

Imajući u vidu odluke Upravnog odbora koje su donesene na 18. sjednici, održanoj 22.8.2019. godine, vezano za izbor predsjednika Upravnog dobora, šire rukovodstvo fabrike (preko 70 rukovodilaca) do trećeg nivoa, daje punu podršku stečajnom upravniku i članovima Upravnog odbora u nastojanju da se sačuva kontinuitet rada fabrike.

U „Zahtjevu za postupanje u isključivom interesu fabrike Alumina“ stoji:
– Širi menadžment fabrike „Alumina“ doo Zvornik je upoznat sa zahtjevom stečajnog upravnika i jučerašnjom smjenom predsjednika Upravnog odbora, kao i činjenicom da je potrebno izvršiti imenovanje novog lica koje će voditi ovo privredno društvo. Upravo iz tog razloga, a imajući u vidu dosadašnja iskustva u rukovođenju, kao i svijest da je za ovu fabriku potrebno, predano, organizovano i savjesno upravljanje, zahtijevamo od svih članova Upravnog odbora da se u najkraćem roku imenuje novi predsjednik UO koji može kompetentno odgovoriti svim izazovima pred kojima se ova fabrika nalazi – stoji u zahtjevu.