Sterilizacija i udomljavanje rješenje za pse lutalice u Zvorniku

MA Izdvojena ZVORNIK

Sterilizacija i udomljavanje rješenje za pse lutalice u Zvorniku

 

U cilju rješavanja problema pasa lutalica u Zvorniku najadekvatniji način je njihova sterilizacija te udomljavanje, zaključak je radne grupe Gradske uprave i nadležnih institucija iz ovog grada sa predstavnicima UNDP-a. Koordinator ovog projekta UNDP-a Elzemina Bojičić je istakla da je problem pasa lutalica najviše izražen u ruralnim dijelovima lokalne zajednice gdje neće da sterilišu pse.

 – Taj problem su iznijeli veterinari koji najbolje poznaju situaciju na terenu. Stoga u rješenje problema treba uključiti širu populaciju kako bi se sterilizacija provodila u što većem broj, ali i udomljavanje, kako bi ovaj proces bio završen do kraja, odnosno da se tako njihova brojnost smanji, a time i smanji mogućnost od napada pasa ili incidentnih situacija sa ljudima – rekla je Bojičić.

 

 

Goran Pisić, načelnik Komunalne populacije u Zvorniku kaže da je ovo jedino dugoročno i kvalitetno rješenje za problem pasa lutalica u Zvorniku.

 – Ovo nije brzo rješenje već će taj proces duže trajati. On uključuje proširenje aktivnosti na škole, policiju, veterinare, potom na predavanje učenicima kako bi podigla svijest o potrebi sterilizacije, odnosno kastracije pasa i njihovog udomljavanja – istakao je Pisić i dodao da će akcenat biti na ruralnom području Zvornika.

(infobirac.net)