Nastavljeni pripremni radovi, most i dalje otvoren za pješake – Danas razgovori o autobuskoj liniji do prelaza u Karakaju

MA Izdvojena ZVORNIK

Nastavljeni pripremni radovi, most i dalje otvoren za pješake

Danas razgovori o autobuskoj liniji do prelaza u Karakaju

 

Zvorničko preduzeće „Enikon gradnja“ nastavilo je pripremne radove na rekonstrukciji Mosta Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a prelaz je još uvijek otvoren. Kako su nam saopštili u ovom preduzeću očekuje se odobrenje Savjeta ministara BiH o zvaničnom zatvaranju prelaza nakon čega će most biti u popunosti zatvoren za prelaz u Mali Zvornik.

 – Očekujemo danas ili sutra odobrenja nakon čega će prelaz zvanično biti zatvoren – rekao nam je Miroslav Lazarević, direktor „Enikon gradnje“ iz Zvornika.

 

Zatvoren prolaz od autobuske stanice do mosta

 

Prva faza radova obuhvatiće skidanje sadašnje kolovozne mase, odnosno kocke i asfaltiranje kompletnog mosta.

 – Ugovorom je predviđeno pjeskaranje cijele konstrukcije mosta, koje će se raditi dio po dio, a biće zamijenjeni i određeni dijelovi konstrukcije u dijelu kod zvorničke pijace gdje nema strujanja vazduha te je ista oštećena. Takođe, biće izvršeno i uređenje jednog kamenog nosivog stuba, isto na zvorničkoj strani. Pored toga biće urađeno farbanje konstrukcije i postavljena rasvjeta – rekao nam je Lazarević.

Prema tenderu, radovi će trajati ukupno godinu dana, ali je plan izvođača da za tri mjeseca urade glavne radove nakon kojih bi most opet bio otvoren za pješake, a u ostalom periodu bi se izvodili radovi koji neće uticati na bezbjednost građana koji koriste ovaj prelaz.

 

 

Ovaj pješački prelaz preko rijeke Drine svakodnevno ima preko 2.000 prelaza stanovnika Zvornika i Malog Zvornika, ali će oni u naredna tri mjeseca moći koristiti samo prelaz u Karakaju.

Iz Gradske uprave u Zvorniku najavili su da će danas održati sastanke kako bi se sagledale mogućnosti za otvaranje autobuskog prevoza između dva grada jer veliki broj zaposlenih živi u jednom, a radi u drugom mjestu.

 – Održaćemo danas sastanak sa preduzećem „Europetrol oil“ kako bi se obezbijedile linije za prevoz putnika do graničnog prelaza u Karakaju, dok bi drugi prevoznici u Srbiji vozili putnike prema Malom Zvorniku – rekao nam je Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Ovome treba dodati i veliki broj učenika koji zbog različitih zanimanja u školama u Zvorniku i Malom Zvorniku koristi ovaj prelaz te im je potrebno obezbijediti dodatni prevoz.

(infobirac.net)