U Šekovićima održana druga „Kotlićijada“

MA Izdvojena ŠEKOVIĆI

U Šekovićima održana druga „Kotlićijada“

 

U organizaciji Zavičajnog udruženja „Javor-Kaštijelj“, a uz podršku opštine Šekovići na platou ispred Crkve Svete Petke u Kaštijelju održana je druga „Kotlićijada“.

 

 

Kako su nam saopštili organizatori u takmičenju u spremanju najboljeg kotlića učestvovalo je preko 70 ekipa te oko 4.000 posjetilaca.

Dražan Mićić, jedan od organizatora manifestacije, kaže da je događaj od izuzetnog značaja ne samo za Šekoviće već i cijelu Republiku Srpsku.

 

 

 – Naš cilj je da se ovo mjesto sačuva da u njemu ljudi žive jer su se mnogi raselili. Ovo je kraj u kome su bili možda i najbolji borci koji su branili i odbranili Republiku Srpsku, a sada je ovo kraj na granici Srpske i zbog toga treba učiniti sve da se stanovništvo vrati i sačuva ovo mjesto – rekao je Mićić.

 

 

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS pohvalila je inicijativu ovog udruženja i istakla da će im uvijek davati podršku.

 

 

 – Nadam se da će uskoro i ovaj put biti urađen što će olakšati život ovih mještana. U Šekovićima smo imali gastro konferencije, ali ovo je jedan poseban događaj. Kaštijelj je pokazatelj da imamo toliko proizvođača autohtonih proizvoda u Srpskoj te se nadamo da ćemo u resornom ministartsvu izdejstvovati da za male proizvođače bude lakši pravilnik za brendiranje proizvoda – rekla je Jovanović.

(infobirac.net)