Ako je babica muškarac, kako mu se obraćamo

SVIJET ZANIMLJIVOSTI

Ako je babica muškarac, kako mu se obraćamo

 

U beogradskom porodilištu „Narodni front“ mamama i bebama pomaže tim ljekara i babica, a među njima je i Nikola Mihajlović koji izaziva pažnju jer se opredijelio za ovaj tradicionalno ženski poziv.

Medicinski tehničar, Nikola Mihajlović radi na Odjeljenju za neonatologiju Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“. Vjeruje da je kao odgovorna osoba odabrao pravi posao i zadovoljan je njime.

 – Oduvek sam volio bebe. Smatram da sam odgovorna osoba. Moja uloga je da u prvim satima i danima života beba motivišem mame i pripremim ih za odlazak kući – kaže Mihajlović.

Glavna sestra na Odjeljenju neonatologije, Mira Svilar, ističe da je Nikolu upoznala još kada je došao da volontira kod njih na klinici. Odmah se dokazao kao vrijedna, radna, odgovorna i lijepo vaspitana osoba.

Doktorka Ljiljana Stanković u čijem timu radi Nikola, naglašava da se u našem narodu smatra da muškarcima nije mjesto pored djece u ovom periodu života, a da je upravo suprotno.

Kao što je ogromna uloga tate kada bebe odu kući, želimo da se mame naviknu i da shvate da je uloga muškarca u životu svake žene jako važna i da treba da ih uključe u svaki aspekt života.

 – Nikola na jedan lijep način umije da priđe majkama. Vraća majkama samopouzdanje, jer ako je on kao mlad muškarac uspio da povije dijete, onda uviđaju da ni njima to neće biti problem – dodaje doktorka Stanković.

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Printskrin, rts.rs