Aplikacija „CarGo“ iz Srbije na „Forbsovoj“ listi u prvih deset na svijetu

SVIJET

Aplikacija „CarGo“ iz Srbije na „Forbsovoj“ listi u prvih deset na svijetu

 

Na „Forbsovoj“ listi „deset svjetskih kompanija koje mijenjaju industriju iz korijena“ našla se aplikacija „CarGo“, uz ocjenu da se „CarGo“ nalazi na vrhu među sličnim kompanijama.

Predstavljeno je deset kompanija koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, građevina, zapošljavanje, investiranje i još mnogo drugih, navodi se u saopštenju Udruženja građana „CarGo“.

Forbs je preporučio da treba pratiti „šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti“.

Vuk Guberinić, direktor IT kompanije „CarGo tehnolodžiz“, koja je razvila aplikaciju CarGo, navodi da je ovo svjetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za cijelu zemlju. 

 – Kada smo prije četiri godine počeli sa razvojem, iskreno nismo ni sanjali o ovakvom uspjehu i ovom velikom priznanju. Ponosan sam i želim da se zahvalim svim našim inženjerima, članovima tima, svima koji su nas podržavali i kritikom usmjeravali. Ali na prvom mjestu želim da se zahvalim ljudima – naveo je Guberinić. 

Oni su, kaže „srce našeg softvera, oni su naša pokretačka snaga i motiv da nastavimo dalje“.

 – Ovo jeste emotivan momenat za sve nas u timu, ali činjenica da smo se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u cijelom svijetu velika je stvar za Srbiju – ističe Guberinić.

Prema njegovim riječima, Forbs navodi da je ovo godina „najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka“.

 – U vrijeme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale i tjeraju nas da budemo još bolji za sve ljude – napomenuo je Guberinić i ocijenio da je ovo rangiranje Forbsa zalog je za budućnost, veliki zadatak i obaveza „da ostanemo ono što od samog početka jesmo – dio svake porodice“.

 – Iako ponekad pokleknemo, jasno je da nema stajanja i odustajanja. Forbs nam je dao snage za to na čemu im neizmjerno hvala – rekao je direktor kompanije „CarGo tehnolodžiz“.

Aleksandar Vučić, predsjednik Udruženja građana „CarGo“, koje ovu aplikaciju eksluzivno koristi u Srbiji za inovativnu pomoć na putu svojim članovima, kaže da priznanje ohrabruje nastavak saradnje sa kompanijom „CarGo tehnolodžiz“ na razvoju drugih usluga za članove udruženja. 

 – Ponosan sam na naše članove. Čestitam i njima i kompaniji ‘CarGo tehnolodžiz’. Oni su ponos Srbije – kaže Vučić.

Forbs piše da je u 2019. godini „CarGo“ postao profitabilan startap koji je svoj uspjeh gradio kroz godine bez ikakve institucionalne investicije. Pored toga, ocjenjuje da se kompanija nalazi tačno na vrhu među sličnim pružaocima usluga zbog procjene troškova, ocjena i efikasne usluge. 

Prestižni Forbs dodaje i da je namjera kompanije „CarGo tehnolodžiz“ da napravi svoj ekostistem uključujući tu i aplikaciju za plaćanje – svojevrsni digitalni novčanik za novo doba, navodi se u saopštenju.

(Izvor: rts.rs)