KK “Milići” stvara uslove za bavljenje košarkom u mjesnim zajednicama D.Most i Derventi

MILIĆI SPORT

KK “Milići” stvara uslove za bavljenje košarkom u mjesnim zajednicama D.Most i Derventi

Ovog ljeta KK “Milići” organiovao je akciju promocije košarke uz stvaranje boljih uslova za bavljenje ovim sportom u dvije mjesne zajednice. Nakon mjesne zajednice Dubnički Most, gdje su područnoj osnovnoj školi “Aleksa Jakšić” poklonjenje dvije kožne košarkaške lopte I postavljena mrežica na koš, predstavnici kluba su posjetili i mjesnu zajednicu Derventa gdje takođe nisu došli praznih ruku. I djeci ove mjesne zajednice poklonjenje su dvije kožne košarkaške lopte a u saradnji sa mjesnom zajednicom, postavljeni su koševi na igralištu područne osnovne škole – kaže predsjednik KK “Milići” i trener Zoran Džinkić.

“Uz pomoć napših sponzora nabavili smo košarkaške table i pokonili dvije kožne lopte, tako da djeca sada imaju uslove da se bave ovim lijepim sportom” – kaže Džinkić.

Miloš Drmonjić predsjednik MZ-e Derventa ističe da je Savjet bio zadužen da pripemi i postavi konstrukciju za koševe. “Želim da se zahvalim trenerima kluba što su nam pomogli i sad očekujemo od opštine da nam asfaltira igralište. Imamo obećanje načelnika opštine da će to biti urađeno do kraja godine” – kaže Drmonjić i dodaje da je školsko igralište u Derventi, tokom ljeta mjesto, na kojem 200-ak djece provodi ljetni raspust a glavna zanimacija dok nisu bili postavljeni koševi i djevojčicama i dječacima bio je fudbal.

Postavljanje koševa u Dereventi obilježeno je revijalnom utakmicom između muške ekipe KK “Milići” i djece koja se rekreativno bave košarkom a iz KK “Milići” obećavaju da će i u narednom periodu na ovakav način promovisati košarku i sport kao jedan od bitnih faktora u razvoju svakog djeteta.

KK “Milići” postoji 9 godina i sa više od 100 članova slovi za najbrojiniji sportski kolektiv u opštini Milići.

izvor: radiomagic