Učenici SŠC „Milorad Vlačić“ na Geografskoj olimpijadi u Hong Kongu

MA Izdvojena VLASENICA

Učenici SŠC „Milorad Vlačić“ na Geografskoj olimpijadi u Hong Kongu

Srednjoškolski centar „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice okitio se zlatnim i bronzanim medaljama na Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, koja je održana u Beogradu, a Marijana Mićić učenica ove škole dio je četvoročlane ekipe koja će BiH predstavljati na Svjetskoj geografskoj olimpijadi koja se od danas do 05. avgusta održava u Hong Kongu.

Od šest medalja koje su na Geografskoj olimpijadi osvojili učenici iz Bosne i Hercegovine, četiri medalje su otišle u Vlasenicu u srednjoškolski centar „Milorad Vlačić“.

Profesor geografije u vlaseničkom srednjoškolskom centru Dragan Ilić kaže da su se okitili sa dvije zlatne i dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje na najvećem regionalnom tamičenju u Evropi osvojili su učenici Filip Stjepanović i Miloš Samardžić dok su bronzane medalje pripale Ljeposavi Plakalović i Milošu Pavloviću.

Ovih dana na ispitu iz geogafije je i učenica Marijana Mićić. Ona je, zajedno sa profesorom Ilićem, dio ekipe koja BiH predstavlja na Svjetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu. Kartu za ovo prestižno takmičenje, Marijana je obezbijedila prošle godine osvojivši bronzanu medalju na Balkanijadi u Rumuniji i od tada se temeljno priprema za Hong Kong.

Direktor vlaseničkog SŠC Goran Đurić napominje da su odlazak predstavnika iz Vlasenice u daleku Kinu, podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i opštna Vlasenica.

Svjetska geografska olimpijada u Hong Kongu održava se od 30. jula do 05. avgusta, a Marijani i profesoru Iliću želimo puno uspjeha.

(Izvor: magic.ba)