Rukometaši Drine počeli pripreme za takmičenje u Premijer ligi BiH

OSTALI SPORTOVI SPORT ZVORNIK

Rukometaši Drine počeli pripreme za takmičenje u Premijer ligi BiH

Rukometaši Drine počeli su pripreme za takmičenje u Premijer ligi BiH, a glavni cilj kluba biće plasman u sredinu tabele. Prvi dio priprema ,,vukovi” će odraditi na obali rijeke Drine i u dvorani RSC Zvornik kako bi igrači stekli fizičku snagu i kondiciju, nakon čega će se preći na rad sa loptom i odigravanje prijateljskih mečeva kroz koje će se ekipa uigravati. Na prozivci koju su izvršili treneri Aleksandar Golubović i Milan Nedeljković  bilo je prisutno 15 igrača, dok je nekoliko prvotimaca bilo opravdano odsutno i priključiće se timu u nekoliko narednih dana.

– Ekipa je ostala na okupu i nije bilo odlazaka, a u planu je dovođenje tri velika pojačanja koja bi trebala donijeti dodatni kvalitet ekipi. Ta pojačanja ćemo predstaviti u nekoliko narednih dana kada bi trebali kompletirati tim. Mi smo povratnici u najkvalitetnijiji rang takmičenja i svi misle da je naš krajnji domet borba za opstanak u ligi. Mi se nećemo zadovoljiti samo opstankom već ćemo u svakoj utakmici igrati na pobjedu i pružiti svoj maksimum. Protiv svakog protivnika ćemo igrati da pobjedimo, pa ćemo vidjeti krajnji rezultat koji će nadam se biti dobar. Prve pripremne mečeve ćemo igrati sredinom avgusta i pokušaćemo dogovoriti utakmice sa Slobodom iz Tuzle, Konjuhom iz Živinica, Mačvom iz Bogatića, Lokomotivom iz Brčkog i još nekoliko susreta – rekao je Golubović.

Rukometaši Drine očekuju veliku podršku publike u povratničkoj sezoni i nadaju se da će ljubitelji rukometa vidjeti kvalitetne rukometne predstave. 

infobirac.net