Održani 9. „Lučini književni susreti“

REGIJA BIRAČ VLASENICA

Održani 9. „Lučini književni susreti“

 

Кnjiževni klub „Luča“ i Narodna biblioteka iz Vlasenice organizovali su proteklog vikenda 9. „Lučine književne susrete“, koji su trajali dva dana (petak i subota).

Prvog dana vlaseničkoj publici predstavljeni su književni portreti pjesnikinja Milice Jeftimijević Lilić iz Beograda i Dare Radivojević iz Gornjeg Milanovca, koje su i dobitnice „Lučinih“ povelja, najvećeg priznanja koje Кnjiževni klub „Luča“, dodjeljuje svake godine istaknutim stvaraocima.

Drugog dana učesnici Susreta posjetili su groblje boraca Šumadijske divizije poginulih u Prvom svjetskom ratu na Javor planini kod Vlasenice, gdje je održan istorijski čas i gdje su pjesnici govorili svoje stihove. Na spomenik poginulih boraca učesnici su položili cvijeće. Nakon toga upriličena je i posjeta manastiru Lovnica u Šekovićima.

Na ovogodišnjim „Lučinim“ susretima učestvovalo je 30 književnih stvaralaca iz Srbije i Republike Srpske, kao i predstavnici izdavačkih kuća. Istog dana u prostorijama Narodne biblioteke održano je završno književno veče, na kojem su uručene povelje i priznanja učesnicima.

(Izvor: vlasenica24.info)