Vlasenica čuva sjećanje na Milivoja Mišu Savića

VLASENICA

Vlasenica čuva sjećanje na Milivoja Mišu Savića

Sjećanje na Milivoja Mišu Savića u Vlasenici čuva klub u kome je on napravio svoje prve fudbalske korake, organizujući od 2012. godine memorijalni turnir koji nosi ime tragično nastradalog mladog golmana.

Osmi po redu Memorijal „Milivoje Mišo Savić“ biće održan u subotu, 27.7.2019. godine, na vlaseničkom Gradskom stadionu, a osim domaće ekipe, učestvovaće Šekovići i bratunačko Bratstvo. Drugi put od ustanovljenja turnira na njemu neće biti ekipe čiji je Savić bio član u trenutku stradanja – Sutjeske iz Foče.

„Nažalost, Sutjeska je otkazala svoje učešće na osmom Memorijalnom fudbalskom turniru „Milivoje Mišo Savić“, obrazloživši svoju odluku problemima sa igračkim kadrom. Žao nam je zbog toga, ali, kao i svake godine, mi ćemo naš dio posla odraditi profesionalno i još jednom pokazati da Mišu, koji je u našem klubu prošao sve selekcije i sa samo 16 godina zaigrao za prvi tim, ne zaboravljamo. U subotu u 10 časova ćemo položiti cvijeće na spomenik Savića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 2007. godine, a sam turnir počinje žrijebanjem koje je predviđeno za 12 časova. U 12.15 je planirano zvanično otvaranje i obraćanje načelnika opštine Miroslava Kraljevića, kao i predstavnika kluba. S obzirom da ove godine učestvuju tri ekipe, igraće se tzv. triagonal, pa će biti odigrane tri utakmice: u 13, 15 i 17 časova. U svakom meču igraće se dva poluvremena, koja će trajati po 35 minuta. Pobjednik će biti ekipa sa najviše osvojenih bodova, a u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova, u obzir se uzima postignuta gol razlika. Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira je, po programu, u 18.30 časova. Za sva tri mjesta su obezbijeđeni pehari i diplome, a kao i svake godine, biće proglašeni najbolji golman i igrač turnir. Treba napomenuti da će sve utakmice suditi renomirani arbitri, prvoligaški sudija Slaviša Mazić i Nevena i Milana Marković, koje sude različite nivoe u ženskoj i muškoj konkurencij. U organizaciji turnira imamo bezrezervnu podršku načelnika i Opštine Vlasenica, koja je pokrovitelj, a imamo i pomoć nekih sponzora“, istakao je Božidar Kurtuma, sekretar Vlasenice.

Protokol za osmi Memorijalni fudbalski turnir „Milivoje Mišo Savić“

10.00 Posjeta spomen-obilježju na Gradskom groblju u Vlasenici i polaganje cvijeća

12.00 Žrijebanje parova

12.15 Otvaranje turnira i obraćanje zvaničnika

13.00 Prva utakmica

15.00 Druga utakmica

17.00 Treća utakmica

18.30 Proglašenje pobjednika i dodjela pehara i diploma

izvor: vlasenica24