Otvoren javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje u privredi i preduzetništvu

MILIĆI

Otvoren javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje u privredi i preduzetništvu

 

Opština Milići raspisala je Javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje u privredi i preduzetništvu u 2019.godini.

Predmet javnog poziva je dodjela subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim preduzećima i zanatskim djelatnostima u 2019. godini, (sufinansiranje dijela troškova radnog mjesta) poslodavcima i preduzetnicima koji obavljaju djelatnost, odnosno imaju prebivalište i sjedište na području opštine Milići.

Za ovaj javni  poziv obezbijeđeno je ukupno 37.500 KM budžetskih sredstava; subvencija se dodjeljuje u iznosu 3.200 KM po jednom novozaposlenom radniku i 3.700 KM za lice koje se samozaposlilo u zanatskim i proizvodnim djelatnostima u tekućoj godini. Maksimalan iznos subvencije koji može biti dodjeljen jednom privrednom subjektu iznosi 9.600 KM.

Subvencije mogu biti dodijeljene samo do visine sredstava utvrđenih budžetom i ovim javnim pozivom, bez obzira na broj aplikanata koji ispunjavaju uslove. Rok za podnošenje prijava je 30 dana, odnosno do 14.8. 2019. godine.

Više informacija na linku:

http://opstinamilici.org/fajlovi/javnipoziv_privreda2019.pdf

(Izvor: opstinamilici.org)