Otvorena ambulanta i položen kamen temeljac za starački dom

SREBRENICA

Otvorena ambulanta i položen kamen temeljac za starački dom

 

U Potočarima je zvanično otvorena ambulanta i položen kamen temeljac za izgradnju Doma za stara lica za korisnike iz Srebrenice. Ambulantu je izgradio Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ u Bosni i Hercegovini uz podršku Sharjah Charity International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora za razvoj i saradnju Međunarodnog foruma solidarnost „Emmaus“ u BiH kaže da je prošle godine počela izgradnja ambulante vrijedne 150.000 KM.

 – Ambulanta će koristiti svim građanima opštine Srebrenica, ali i šire sa ciljem podrške starijem stanovništvu, posebno onoj koja se nalazi na velikoj i razuđenoj teritoriji opštine Srebrenica – rekao je Škrebo.

Pored zdravstvene usluge opšte medicine, ambulanta u Potočaraima nudiće i stomatološke i ginekološke usluge. Na otvaranju ambulante u Potočarima prisustvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji se zahvalio MFS „Emmaus“ na ideji i relaizaciji projekta.

 – Zadatak svih nas koji smo na odgovornim funkcijama jeste da stvorimo bolje uslove za život građana Srebrenice jer smo u proteklom periodu imali strašnu tragediju koju moramo ekonomskim razvojem da nadoknadimo i zadržimo tu ljude koji su ostali – rekao je Grujičić i istakao da će ovaj objekat unaprijediti zdravstvenu zaštitu ove opštine, a starački dom omogućiće starim osobama da što bolje provedu svoju starost.

(Izvor: esrebrenica)