Vujičić nastavio bronzani niz – Jovana Novaković srebrna na Balkanskom prvenstvu u Temišvaru

BORILAČKI SPORTOVI

Vujičić nastavio bronzani niz – Jovana Novaković srebrna na Balkanskom prvenstvu u Temišvaru

 

Zvornički džudisti, članovi Džudo kluba „Srpski Soko“, nastavili su da nižu uspjehe na prestižnim takmičenjima. Vasilije Vujičić je, poslije nedavno osvojene bronzane medalje u Pakšu, u Mađarskoj, osvojio bronzanu medalju na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu dok je Jovana Novaković osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu U13 u Rumuniji.

Na takmičenju u Temišvaru Nikola Radivojević nije ostvario plasman, a danas nastupaju još tri takmičara zvorničkog kluba, Marija Luledžija, Teodora Bošković i Pavle Gurdeljević.

Na otvaranju Evropskog kupa u Sarajevu ispred Džudo saveza BiH je govorio sportski direktor kluba „Srpski Soko“, Ognjen Pavlović, koji je potpredsjednik Džudo saveza BiH i predsjednik Džudo saveza Republike Srpske.

Sumirajući nastupe zvorničkih takmičara za naš portal, Pavlović je istakao da su zadovoljni ostvarenim rezultatima tokom jučerašnjeg dana.

 – Vujićiću je izmaklo finale, ali tu je još jedna bronza i novi bodovi za dalja takmičenja. Vasilije je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobijedio takmičara iz Bugarske da bi u polufinalu izgubio od takmičara iz Njemačke. U meču za bronzanu medalju je pobijedio takmičara iz Mađarske – rekao je Pavlović.

Predsjednik Džudo kluba „Srpski Soko“ Dragan Božović istakao je da je ovo nastavak odličnih rezultata koje imaju članovi ovog kluba.

 – Takmičari, odnosno klub, imaju sve bolje i bolje rezultate. Stoge će se rukovodstvo kluba još više angažovati na traženju ozbiljnije podrške takmičarima od strane lokalne zajednice i privrede – rekao je Božović.

(infobirac.net)