Atletičari iz Zvornika na Balkanskom prvenstvu za juniore – Manojlović oborio lični rekord

OSTALI SPORTOVI

Atletičari iz Zvornika na Balkanskom prvenstvu za juniore

Manojlović oborio lični rekord

 

Na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu za juniore u atletici, održanom 2. i 3. jula u rumunskom Klužu, Atletski klub „Zvornik“ imao je dva predstavnika u sastavu reprezentacije BiH, preponaša Alesandra Manojlovica i trenera Momčila Mandića. Alesandro je uspio da izbori normu za nastupe u disciplini 110 metara sa preponama, 400 metara sa preponama i štafeti 4×100 metara.

 – Po novim pravilima za nastup na Balkanskom prvenstvu uvedene su norme, tako da mogu da nastupe samo kvalitetni takmičari, a Alesandro je izborio nastup u tri discipline – istakli su iz kluba.

U disciplini 110 metara sa preponama Alesandro je oborio lični rekord rezultatom 15.14 sekundi, a na 400 metara sa preponama rezultatom 57.32 zauzeo je šesto mjesto. U štafeti 4x 100 metara samo stotinke su ih dijelile od medalje.

 – U potpunosti smo zadovoljni njegovim rezultatom jer u uslovima u kojim treniramo ovo predstavlja izuzetan uspjeh. Sljedeći nastup našeg mladog takmičara je za seniorsku reprezentaciju BiH u Evropskoj ligi – naveli su iz AK „Zvornik“.

Portal infobirac.net upućuje iskrene čestitke atletičaru Alesandru Manojloviću i treneru Momčilu Mandiću na ostvarenim rezultatima.

(infobirac.net)