Otvorena izložba slika pod nazivom „Slikari Zvornika“

ZVORNIK

Otvorena izložba slika pod nazivom „Slikari Zvornika“

U zvorničkom Umjetničkom ateljeu otvorena je večeras izložba slika pod nazivom „Slikari Zvornika“, na kojoj je postavljeno 30 radova jednog broja autora iz ovog grada.


Akademski slikar Slavko Perić rekao je  da su slike rađene u akvarel, akril i crtež tehnici, te nekim kombinovanim tehnikama, u zavisnosti od umjetničkog pravca.
Perić je istakao da vlada veliko interesovanje Zvorničana koji su ovladali tehnikom slikanja, kao i onih što nisu, da obogaćuju svoj stvaralački i rad ovog ateljea.
– U Umjetničkom ateljeu više se radi na konsultacijama, konkretno da se slikar usmjeri u nekom pravcu vlastitog slikarskog promišljanja – rekao je Perić, koji vodi ovaj atelje.
On je dodao da je ideja bila da se prvo rade ikonopisačke teme, a ne slikarske, ali je zbog velikog interesovanja za slikarstvo preovladao ovaj pravac.


Ističući da u ateljeu svoje slikarsko stvralaštvo promovišu polaznici svih uzrasta, Perić je naglasio da atelje funkcioniše upravo zahvljajući entuzijazmu tih ljudi koji vole da svojom maštom i idejama promovišu vlastiti slikarski pravac.
Izložba će biti otvorena 30 dana.

infobirac.net