Sredo Vidaković iz Zvornika živi život u znaku rukometa i Drine – Vlasnik svih sedam titula prvaka

OSTALI SPORTOVI

Sredo Vidaković iz Zvornika živi život u znaku rukometa i Drine

Vlasnik svih sedam titula prvaka

 

Sredo Vidaković, dugogodišnji igrač i kapiten rukometnog kluba Drina iz Zvornika, rođen je 1987 . godine u Sarajevu, a doselio se u grad na Drini na kraju posljednjeg rata u BiH. Rukometom se počeo baviti 2000. godine, a samo dvije godine kasnije ušao je u prvi tim šampionske ekipe Drine. Dugo godina nosio je kapitensku traku ovog trofejnog kluba.

– Igrač sam koji je učestvovao u osvajanju svih sedam titula prvaka Republike Srpske, po čemu je rukomet najuspješniji kolektivni sport u Zvorniku. Svakako mi je nadraža ova posljednja titula jer sam je osvojio kao roditelj sina Danila. Jedini sam igrač iz ove generacije koji je igrao u Premijer ligi BiH u sezoni 2006/2007. Imam 32 godine, bliži mi se kraj karijere, ali se nadam da ću uspješno odigrati i ove sezone u Primijer ligi –  rekao nam je Vidaković.

Kako ističe, pored osvajanja titula sa prvim timom Drine, njegov najveći uspjeh je što je je prije četiri godine pokrenuo školu rukometa u Drini, koja sada broji 50-oro mladih rukometaša.

Za sve što je postigao, reče, da se zahvaljuje roditeljima i supruzi Tanji. Nadamo se da će i mali Danilo poći tatinim stopama.

D.Gajić