Skupština RK Drina izabrala novo rukovodstvo

OSTALI SPORTOVI SPORT ZVORNIK

Skupština RK Drina izabrala novo rukovodstvo

 

U maloj sali Doma omladine, održana je redovna Skupština Rukometnog kuba Drina, sedmostrukog prvaka Republike Srpske i člana Premijer lige BiH.

Na skupštini su između ostalog usvojene izmjene statuta kluba, izvršen izbor novog Upravnog i Nadzornog odbora i sekretara kluba i imenovan počasni predsjednik kluba.

Skupštinu je vodio Bojan Bašić, koji je izabran i dalje na ovu funkciju.

Na početku rada skupštini se obratio Vlado Mijatović, koji se emotivnim rječima zahvalio članovima skupštine, koji su došli na sjednicu i najavio povlačenje sa funkcije dugogodišnjeg predsjednika i glavnog finansijera kluba.

– U klubu ima dosta mladih ljudi, dugogodišnjih igrača koji su se kalili i iskalili, da mogu dalje voditi klub, naravno uz moju pomoć koja neće izostati ni ubuduće. Mislim da je najbolje povući se kada je klub postigao najveće sportske rezultate i kada je finansijski, organizaciono i kadrovski u najboljem sastavu od nastanka kluba – rekao je Mijatović.

Nakon verifikacije mandata članova skupštine usvojene su izmjene člana 42 Statuta kluba koji se odnosi na broj članova Upravnog odbora i člana 52 koji se odnosi na broj članova Nadzornog odbora.

S tim u vezi umjesto pet novih Upravni odbor će sačinjavati sedam članova, a Nadzorni odbor će umjesto tri imati pet članova.

Skupština je potom usvojila zahtjev Vlade Mijatovića da bude razriješen funkcije predsjednika kluba. U nastavku sjednice Skupština je izabrala Vladu Mijatovića za počasnog predsjednika kluba uz obrazloženje da je učestvovao u osnivanju kluba, vodio ga kroz sve ove godine uz osvajanje sedam titula prvaka i sve to vrijeme bio najzaslužniji za rad i sve uspjehe kluba.

Na prijedlog kandidacione komisije za novog predsjednika kluba izabran je Đorđe Maletić, dugogodišnji igrač kluba. Za potpredsjednika kluba izabran je Novica Motika, takođe dugogodišnji igrač i član kluba.

Pored Maletića i Motike u novi Upravni odbor izabrani su i Vlado Mijatović, Miroslav Lazarević, Zoran Obrenović, Aleksandar Vračević i Dušica Šolaja.

U novi Nadzorni odbor izabrani su Mićo Spasojević, Aleksandar Golubović, Ivana Ilić, Aleksandar Popović i Miroslav Ilić.

Za sekretara kluba izabran je Sredo Vidaković, dugogodišnji igrač i kapiten koji je prethodne dvije godine obavljao ovu funkciju.

Na kraju rada skupštine kluba delegatima se obrati Vlado Mijatović, počasni predsjednik kluba, koji je na početku rekao da mu je ovo jedan od najdražih dana otkako je klubu iz osnovnog razloga da je novo rukovodstvo sastavljeno od ljudi koji su dugo u klubu, koji su mladi i sa puno inicijative i elana za rad.

– Vjerujem prije svega u ove mlade ljude koji će se svojski zalagati i raditi u interesu kluba, a rezultati će doći kao plod takvog rada i pristupa. Ono što je veoma bitno da po prvi put imamo jednu darovitu generaciju mladih igrača, koji će za koju godinu biti nosioci igre i rezultata kluba. Rukovodstvo treba da se organizuje kako bi se pronašla sredstva za nastup ekipe u Premijer ligi. Ja imam puno povjerenje u ove mlade ljude, jer da nemam ne bih otišao sa funkcije predsjednika i omogućio da neko upropasti moj rad za 20 i više godina u klubu – rekao je Mijatović.

Novi predsjednik kluba Đorđe Maletić je rekao da mu izbor za prvog čovjeka kluba znači mnogo jer je u klubu već 20 godina. On se zahvalio Vladi Mijatoviću za sve što je radio, radi, i što će raditi za klub.

– Mi ćemo se truditi da nastavimo istim tempom da vodimo klub ka novim uspjesima. Nastojaćemo da dovedemo nove sponzore kako bi bili stabilan član Premijer lige i da Zvornik bude prepoznatljiv po rukometu. Osnovna stvar za nas će biti da radimo na omasovljenju kluba, prije svega da okupljamo mlade kako bi imali osnovu za budući rad, nadam se uspješan kao i do sada – rekao je Maletić.

D.Gajić