Vojvodina gradi novi stadion! Na mestu „Karađorđa“ niče zdanje od 25.000.000 evra

FUDBAL

Vojvodina gradi novi stadion! Na mestu „Karađorđa“ niče zdanje od 25.000.000 evra

 

Fudbalski klub Vojvodina izgradiće novi stadion na mestu sadašnjeg „Karađorđa“ vredan 25 miliona evra, najavio je generalni direktor Dušan Bajatović. On je, na Skupštini na kojoj je glasanjem dat mandat novim funkcionerima FK Vojvodina, poručio da će novi stadion biti izgrađen uz podršku Republike Srbije.

– Vlasnik stadiona biće grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP „Srbijagas“, s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde – izjavio je Bajatović, a preneo sajt kluba.

Na Skupštini je rečeno da sadašnji stadion trenutno ne ispunjava uslove čak ni za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni kada novosadski klub nije izborio izlazak na evro-scenu.

FK Vojvodina je u minulom periodu značajno otplatio deo dugovanja jer je uloženo oko sedam miliona evra novcem od sponzora, privrednika i donekle od prodaje igrača, podsetio je Bajatović.

 – Time je urađeno oko 80 posto finansijske konsolidacije kluba. Nažalost, dobar deo tih sredstava je iskorišćen za vraćanje starih dugova, ali zato ova nova uprava tom vrstom problema neće biti toliko opterećena. U klubu sada imamo novu organizaciju i veoma ambiciozne sportske ciljeve – navodi generalni direktor „stare dame“ iz Novog Sada.

Novi predsednik kluba Vojislav Gajić izjavio je da će svi dugovi biti rešeni najkasnije do dve godine i pozvao na razumevanje i strpljenje.

(Izvor: blic.rs)