Odlične vijesti iz Mađarske: Miletić drugi, a Vujičić treći na Evropskom džudo kupu

BORILAČKI SPORTOVI MA Izdvojena

Odlične vijesti iz Mađarske: Miletić drugi, a Vujičić treći na Evropskom džudo kupu

 

Na Evropskom džudo kupu, koji je u juče održan u mađarskom gradu Pakšu, Vasilije Vujičić, član Džudo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika osvojio je treće mjesto. Na ovaj način Vujičić je osvojio nove bodove za evropsku i svjetsku rang listu te će na predstojećem prvenstvu Evrope imati bolju startnu poziciju prilikom žrijeba.

Prema riječima sportskog direktora džudo kluba „Srpski Soko“ Ognjena Pavlovića, Vujičiću je malo nedostajalo da uđe u finale kako bi se borio za najsjajnije odličje.

 – Novi bodovi su upisani poslije četiri pobjede i jednog poraza na jednom od najjačih bodovnih turnira za juniore. Ono što bih posebno istakao kao funkcioner u savezu Republike Srpske i BiH je sjajna atmosfera koja je dobrim dijelom uticala na ovakve rezultate – rekao je Pavlović.

On je dodao da je i džudista Toni Miletic ostvario odličan rezultat.

 – On je osvojio srebrnu medalju i još jednom potvrdio kvalitet. Katastrofalnim sudijskim odlukama ovaj momak je izgubio zlato koje je u potpunosti zaslužio. Novi bodovi su upisani i za njega i dobro je utvrđen na vrhu rang liste nakon ovog takmičenja – istakao je Pavlović.

(infobirac.net)