Zvezda je šampion Srbije u košarci – Crveno-beli od “-14” do titule u poslednjoj sekundi

KOŠARKA SPORT SPORT

Zvezda je šampion Srbije u košarci – Crveno-beli od “-14” do titule u poslednjoj sekundi

Košarkaši Crvene zvezde su košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi osvojili su petu uzastopnu titulu prvaka Srbije, došavši do 3:1 u finalu Superlige pobedom nad Partizanom od 75:76, i to kao gosti, u hali “Aleksandar Nikolić” ispunjenoj samo navijačima crno-belih.

Od početka su se ekipe smenjivale u vođstvu, ceo tok je nosio veliku tenziju i dramu, Partizan je ispustio čak 14 poena prednosti, a pred kraj, meč je prekinut zbog udara groma!

KK Crvena Zvezda, KK Partizan

Prokišnjavala je hala, pola sata se čekalo na nastavak, u kom je Bili Beron izrastao u apsolutnog heroja.

Aktuelni prvak je bolje otvorio četvrti meč, odigran u hali “Aleksandar Nikolić” obojenu u crno-belo, no rano vođstvo prilično brzo i lako se istopilo kada je ekipa Andree Trinkijerija zaigrala u ritmu pesme “grobara”. 

KK Crvena zvezda - KK Partizan

Beron je presudio domaćinu da sa tri uzastopna koša u poslednjem minutu, uključujući i onaj za titulu. U toj poslednjoj sekundi Beron je protutnjao pored Jankovića koji je više ličio na stopera koji je samo mogao pogledom da isprati Beronov ulaz i polaganje.

Partizan – Crvena zvezda

75:76

Partizan: Veličković 8, Gagić 11, Zagorac 7, Pejdž 8, Renfro 11, Jaramaz 9, Marinković 5, Janković 3, Tanasković, Pušica, Nikolić 8, Janković 5.

Crvena zvezda: Odžo 12, Lazić 7, Davidovac 13, Faje 3, Beron 21, Nenadić, Simanić 2, Čović 8, Dobrić, Radanov, Rivers 8, Ristić 2.