Učenice zvorničke muzičke škole na klaviru pobrale nagrade – Ilić: Deset nagrada rezultat velikog rada

MA Izdvojena ZVORNIK

Učenice zvorničke muzičke škole na klaviru pobrale nagrade

Ilić: Deset nagrada rezultat velikog rada

 

Učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika ostvarili su ove godine odlične rezultate, a poseban uspjeh su postigle učenice koje sviraju klavir u klasi profesorice Ane Ilić, osvojivši čak deset nagrada na različitim takmičenjima.

Samo na posljednjem Internacionalnom festivalu muzike „Skala“, koji je održan u Brčkom, učenice profesorice Ilić su osvojile četiri nagrade.

 – Sara Mijatović osvojila je prvu nagradu, a druge nagrade osvojile su Selena Keser, Elena Jokić i Angelina Ristić. Imale su odlične nastupe, vrijedno radile tokom godine tako da ni rezultati nisu izostali – rekla je Ilić.

Ona je dodala da u klasi ima 21 učenika te da sljedeće godine planiraju nastup na više takmičenja.

 – Drago mi je što smo uspješno prezentovale našu školu i pokazali da se kvalitetan rad itekako vidi i cijeni. Odličnim rezultatima ostalih učenika pridružili su se ovi koji kod mene pohađaju nastavu na odsjeku za klavir. Zadovoljna sam njihovim radom. Imam dosta dobre djece koji su spremni za ozbiljna takmičenja. Učenice koje su išle na takmičenje su se tokom čitave godine trudile i radile više od ostalih kako bi postigle visoke uspjehe na takmičenjima. Za sljedeću godinu planiramo veći broj nastupa, odnosno takmičenja kako bi učenici mogli da provjere i odmjere svoj rad sa drugima. Gledajući na njihov dosadašnji trud i nagrade mislim da ni rezultati neće izostati te da će tih nagrada biti i više – kaže Ilić i dodaje da su dobri rezultati najbolja preporuka novim polaznicima da izaberu muzičku školu u Zvorniku kako bi „školovali“ svoje muzičko znanje.

Ona je dodala da je učenica Sara Mijatović na takmičenjima osvojila dvije prve nagrade, Elena Jokić tri druge nagrade, Selena Keser tri druge nagrade, Elena Divović jednu drugu nagrada kao i Angelina Ristic.

 – Nastupali smo na internacionalnim i republičkim takmičenjima tako da su ove nagrade sa takmičenja „Primavera“ u Bijeljini, takmičenja u Ubu, republičkog takmičenja muzičkih škola u Prijedor i „Skale“ u Brčkom – istakla je Ilić.

(infobirac.net)