Fudbaler Dragan Ristić nakon 20 sezona otišao u fudbalsku penziju

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Fudbaler Dragan Ristić nakon 20 sezona otišao u fudbalsku penziju

Posle 20 godina aktivnog igranja fudbala u Premijer ligi BiH, Prvoj i Drugoj lig RS, bivši fudbaler Drine, Sutjeske, Zvijezde Gradačac, Radnika, Mladosti iz Velike Obarske, prijedorskog Rudara, Radničkog iz Kragujevca, Dragan Ristić je završio karijeru u dresu Leotara.

Na premijerligaškim terenima stameni napadač je odigrao 160 utakmica i postigao 33 pogotka, u Prvoj ligi RS je igrao na 130 susreta, na drugoligaškim terenima je upisao 140 nastupa, dok je u dresu kragujevačkog Radničkog odigrao 28 mečeva.

– Odigrao sam više od 450 mečeva u dosadašnjoj karijeri, a najveći uspesi su mi osvajanje titule prvaka RS sa Rudarom iz Prijedora i dva Kupa RS sa Radnikom i Rudarom. Tokom ovih  dvadeset sezona sam postigao ukupno preko 100 pogodaka, a bio sam najbolji strelac Prve lige RS i dva puta najbolji strelac Druge lige RS. Ponikao sam u Drini, a u Zvorniku sam odrastao i proživeo mladost. Karijeru sam završio u Leotaru u koji sam se vraćao tri puta, a u Trebinju sam se oženio, osnovao porodicu i to je grad za koji  je vezana moja budućnost. Nijednog trenutka ne žalim za vremenom koje sam dao fudbalu, jer sam kroz sport stekao puno prijateljstava i poznanstava koja će sigurno trajati i nakon završetka karijere – rekao je Ristić.

infobirac.net