Mladi SNSD-a u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

ZVORNIK

Mladi SNSD-a u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

 

Tridesetak mladih socijaldemokrata darovalo je danas krv u Zavodu za transfuzijsku medicinsku Republike Srpske – odjeljenje Zvornik. Predsjednik Mladih SNSD Zvornik Veljo Tijanić rekao je novinarima da su se mladi odlučili na ovu akciju iz razloga što u ljetnim mjesecima dolazi do nestašice krvi u zdravstvenim ustanovama.

 – Ovom akcijom obilježavamo i 14. juni – Svjetski dan davalaca krvi – rekao je Tijanić i dodao da je interes mladih SNSD-a za ovu humanu akciju zaista veliki.

On je dodao da će svima onima koji u ovoj akciji nisu dali krv biti omogućeno da to urade narendog ili nekog drugog mjeseca, kada iz transfuzije budu sugerisali da nedostaje ove dragocjene tečnosti. Tijanić je podsjetio da mladi SNSD-a redovno svake godine daruju krv, što je postalo tradicija.

Načelnik Zavoda za transfuzijsku medicinsku Republike Srpske – Odjeljenje Zvornik Vladimir Dražić rekao je da ova akcija mladih SNSD svakako dobro dođe, posebno u ljetnjem periodu kada, to je već poznato, dolazi do nestašice krvi.
 – Mislim da ćemo sa ovim dobrovoljnim darivanjem krvi prebroditi naredni period do sljedeće akcije – rekao je Dražić.

(infobirac.net)