Marčelo razgovarao sa zvorničkom publikom i promovisao trilogiju „Malterego“ – Šelić: Pisanje je pokušaj potrage za sagovornikom

MA Izdvojena ZVORNIK

Marčelo razgovarao sa zvorničkom publikom i promovisao trilogiju „Malterego“

Šelić: Pisanje je pokušaj potrage za sagovornikom

 

U Narodnoj biblioteci Zvornik večeras je održana promocija trilogije „Malterego“, autora Marka Šelića – Marčela, koji je ovom prilikom razgovarao sa zvorničkom publikom o svom pisanju, ali i stripu, muzici, teatru i drugim aktivnostima kojima se bavi.

Šelić kaže da se kao nezaobilazna tema nametne pitanje zašto uopšte piše.

 – Često razgovaramo o tome zašto se neko bavi pisanjem, pogotovu u ovom vremenu kada to ne nudi situiranost niti neki spokoj. Pisanje danas izgleda kao poruka u boci koju ste vi odaslali u svijet sa nadom da će je neko naći, pročitati i razumjeti, jer je pisanje, zapravo, pokušaj potrage za sagovornikom. Kako će to neko da razumije, prihvati ili primijeni ne zavisi od pisca nego od čitaoca – kaže Šelić koji je istakao da trenutno radi na dva albuma i jednoj knjizi.

 

 

 – Radim dva konceptualno različita albuma te pišem knjigu tako da je ova godina kreativno veoma uzbudljiva. Proza je rad za jednu osobu, a muzika za tim, tako da kada mi dosadi „usamljeništvo“ sa knjigom vratim se muzici i obrnuto. No, obje aktivnosti srazmjerno usporavaju jedna drugu tako da se nadam da ću makar jednu završiti do kraja godine – ističe Šelić.

Nega Stjepanović, direktor Narodne biblioteke Zvornik kaže da je Marčelova posjeta nastavak njihovih aktivnosti kojima žele da povežu pisce i čitaoce.

 – Večeras nam je fokus na mladim sugrađanima i našim čitaocima jer nam je želja da svima poklonimo istu pažnju i omogućimo im da upoznaju i razgovaraju sa piscima koje čitaju – rekla je Stjepanović.

(infobirac.net)