Lišeno slobode lice zbog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

MILIĆI

Lišeno slobode lice zbog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

 

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lice inicijala B.S. (1960) iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi da lice B.S. narušava javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, zatekli osumnjičenog koji je nastavio sa upućivanjem prijetnji ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima.

Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, lice B.S. je fizički napalo jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku proteklih pet mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, arhiv