Vasilije Vujičić osvojio zlatnu medalju na Balкansкom prvenstvu

BORILAČKI SPORTOVI MA Izdvojena ZVORNIK

Vasilije Vujičić osvojio zlatnu medalju na Balкansкom prvenstvu  

 

Vasilije Vujičić, član Džudo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom džudo prvenstvu za juniore, koje je danas završeno u Rekreativno sportskom centru u Zvorniku.

 

 

Teodora Božović iz zvorničkog Džudo kluba „Srpski Soko“ osvojila je treće mjesto, odnosno bronzanu medalju na ovom prvenstvu, u kategoriji do 70 kilograma.

 

Rumunska džudo reprezentacija osvojilaje prvo mjesto, reprezentacija BiH drugo, dok je reprezentaciji Turske pripala bronzana medalja.

Vujičić je, poslije proglašenja pobjednika, rekao novinarima da je imao tri borbe sa džudo predatavnicima Rumunije, Crne Gore i BiH.

 – U prve dvije borbe nisam imao nikakvih problema, rutinski sam odradio ‘posao’, ali mi je u trećoj borbi protivnik priredio nekoliko iznenađenja koja sam vrlo brzo prebrodio i osvojio zlatnu medalju – rekao je Vujičić.

 

Vujičić je podsjetio da mu je ovo druga zlatna medalja osvojena na Balkanskom džudo prvenstvu.

Teodora Božović je rakla da je imala četiri borbe od kojih je jednu dobila u duelu sa Turkinjom, što joj je donijelo bronzanu medalju. 

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović izrazio je veliko zadovoljstvo i rezultatima domaćih sportista, ali i sveukupnom organizacojom tokom dvodnevnog trajanja Balkanskog džudo prvenstva.  

 

 – Džudo savez Republike Srpske, zajedno sa gradom Zvornikom, pokazao se kao dobar organizator i domaćin – rekao je Pavlović i dodao da će svi učesnici ponijeti sa sobom dobre i pozitivne utiske sa ovog prvenstva.

Predsjednik Džudo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika Dragan Božović rekao je da je opšta konstatacija Balkanske džudo asocijacije da je organizacija ovogodišnjeg Balkanskog džudo prvenstva u Zvorniku dobilo visoku ocjenu.

 

 – Ovo je istorijski uspjeh za džudo sport Zvornika, Republike Srpske i BiH –  rekao je Božović.

Na dvodnevnom Balkanskom prvenstvu u džudou za juniore učestvovalo je oko 300 džudista iz  BiH, Sjeverene Makedonije, Albanije, Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije i Crne Gore. 

Organizator takmičenja je Džudo klub „Srpski soko“, a pokrovitelj grad Zvornik.

(infobirac.net)