Zvornik domaćin Juniorskog prvenstva Balkana u džudou

BORILAČKI SPORTOVI

Zvornik domaćin Juniorskog prvenstva Balkana u džudou

 

Zvornik će u subotu i nedjelju biti domaćin prvenstva Balkana u džudou za juniore. Ovo je sigurno najveći sportski događaj u istoriji Zvornika, koji je grad sporta i džudoa. Organizator prvenstva je Džudo klub „Srpski Soko“, koga će na prvenstvu predstavljati sjajni takmičari Vasilije Vujičić, Teodora Božović i Nikolina Popović, koji su se plasirali na ovo takmičenje nakon uspjeha na prvenstvu BiH.

 – Do sada se prijavilo osam reprezentacija, pa se očekuju sjajni takmičari i velika borba za najsjajnija odličja – kaže Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske i sportski direktor Džudo kluba „Srpski soko“.

Prema riječima Dragana Božovića, predsjednika kluba i trenera, u Zvorniku će tokom dva dana boraviti oko 300 takmičara, funkcionera klubova i gostiju.

– Ovo će biti svojevrsna aformacija i dobit za naš grad, jer će biti oko 600 noćenja za dva dana u našim hotelima, što je izuzetno značajno pored onog sportskog dobitka za afirmaciju džudo sporta i uopšte naše lokalne zajednice –  rekao je Božović.

Podsjećamo da je zvornički Džudo klub „Srpski Soko“ u maju mjesecu organizovao i 2. Međunarodni džudo turnir „Zvornik open“. Na turniru su se takmičili džudisti iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Ukrajine, Austrije, Rumunije, Republike Srpske i Federacije BiH.

(infobirac.net)