Mladi košarkaši Zvornik Basketa učestvovali na turniru u Herceg Novom

KOŠARKA SPORT ZVORNIK

Mladi košarkaši Zvornik Basketa učestvovali na turniru u Herceg Novom

Mladi košarkaši  Zvornik Basketa rođeni 2008, 2009. i 2010. godine učestvovali su na turniru poznatom kao ,,Karača” u Herceg Novom. Na turniru su još učestvovale ekipa domaćina Galeb, Zadar, Split, All Star iz Podgorice i Pro Basket iz Tivta, a ekipe  su bile podeljene u dve grupe sa po tri tima. 

Ekipa Zvornik Basketa bila je u grupi sa Zadrom i Pro Basketom i igrala se pasarela u prvom poluvremenu. U prvom susretu Zadar je bio bolji i slavio rezultatom 33:19, iako je utisak da je rezultat bio previsok u odnosu na pokazano na terenu. 

U meču koji je odlučivao o prolasku u polufinale viđena je neizvesna utakmica, ali je na kraju Zvornk Basket poražen rezultatom 51:42 od ekipe Pro Basketa.

U meču za peto mesto Zvornik Basket je bio uspešniji od Splita 48:32.

Šansu da zaigra na turniru je dobilo svih 16 igrača Zvornik Basketa za koje je ovo bilo jedno veliko iskustvo, a sklopljena su i neka nova prijateljstva. 

– Mladi košarkaši su pokazali da se mogu nositi sa svim ekipama u regionu i da zvornička kosarka ne treba da brine za svoju budućnost. Pored turnira ekipa je bila u obilasku Herceg Novog , Boke Kotorske , Manastira Ostrog, Tjentišta, Hercegovačke Gračanice i Trebinja. Ovim putem bih želeo da se zahvalim divnim domaćinima na svemu, odlična organizacija, druženje, sve je bilo za čistu desetku. Sto je najvaznije od svega dobili smo nove prijatelje. Posebnu zahvalnost dugujemo Danijelu Dragičeviću koji nam je obezbedio autobus i ručak u Trebinju – rekao je Ljubomir Tijanić trener mlađih kategorija Zvornik Basketa.

infobirac.net